October 16, 2007

ZÜRICHER GESCHNETZELTES

50 g unt
1 ceapa
700 filet de vitel
1 lingura faina
250 ml supa de carne/sau legume
200 ml smîntîna
100 ml vin alb
sare
piper
patrunjel


Topim untul,adaugam ceapa tocata fin.
Cînd ceapa devine transparenta,adaugam filetul taiat fîsiute subtiri,
si lasam cîteva minute la rumenit.Stingem cu vin.
Cînd acesta a scazut,presaram faina,amestcam bine si adaugam supa.
Condimentam.Lasam 2-3 clocote,dupa care reducem focul si adaugam smîntîna.
Lasam înca 5 minute sa traga,la foc domol/lejer.În finala se aduga patrunjelul tocat.
Se serveste fierbinte,alaturi de paste,orez,cartofi natur sau Spätzle.

La sos,dupa ce se rumeneste carnea se pot adauga si ciuperci(champignons)..atunci reteta ar fi originala :P

No comments:

Post a Comment